Tropic Marin - K+ Pro Test Potassium 50Test

Kategori
Marka
Barkod
0619106283905
Kdv
1.18
Fiyat
1.310,54 TL + KDV
Havale
1.494,02 TL (%5,00 havale indirimi)
288,32 TL den başlayan taksitlerle!!
1.572,65 TL
Paylaş :

Tropic Marin - K+ Kalium/Potassium Professional Test - 50 Test


SALTWATER

TUZLU AKVARYUMLARI İÇİN UYGUNDUR.



Özellikleri:

Tuzlu sudaki potasyum konsantrasyonunun yüksek hassasiyetle belirlenmesi için

Potasyum, tüm canlılar için hayati önem taşıyan bir makro besindir.Doğal okyanus suyunda, bu alkali metal ortalama 408 mg/l konsantrasyonda bulunur.Bir tuzlu su akvaryumunda, potasyum konsantrasyonu genellikle suyu düzenli olarak değiştirerek sabit tutulur.Bununla birlikte, zeolitlerin ve diğer adsorbanların kullanımı nedeniyle bireysel akvaryum tanklarında potasyum eksikliği oluşabilir.Muhtemel bir potasyum eksikliğinin bir işareti, mercanların açık renk değişimi ve poliplerin geri çekilmesidir.Tuzlu su akvaryumundaki potasyum seviyesi, seviyenin 380 ile 420 mg/l arasında olduğundan emin olmak için düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Yüksek çözünürlüklü titrasyon testiTropic Marin®Potassium Test Professionalile potasyum konsantrasyonları 5 mg/l çözünürlükle güvenilir bir şekilde belirlenebilir.

Faydaları:

Ölçüm aralığı: 300 – 500 mg/l (ppm)

Doğruluk: 5 mg/l

Tuzlu su akvaryumlarındaki K konsantrasyonunu belirlemek için

Yaklaşık 50 uygulama için yeterli

dahilTest reaktiflerinin işlevini ve raf ömrünü kontrol etmek için potasyum standardı

Nasıl kullanılır:

Not:Bir "düzeltme değeri" belirlenerek ölçüm sonuçlarının kesinliği artırılabilir.Bu amaçla "Standart” (potasyum) reaktifi ile bir ölçüm yapılır.Bu ölçüm, her potasyum ölçümü sırasında dahil edilmesi gereken düzeltme değerini gösterir.Her 3-4 haftada bir düzeltme değerinin yeniden belirlenmesini öneririz.

1. "Düzeltme değerinin” belirlenmesi:

1.1

Düzeltme değerini yakın zamanda belirlediyseniz, "Potasyum konsantrasyonunun belirlenmesi" 2. maddesine geçin.

1.2

Kullanmadan önce tüm reaktif şişelerini çalkalayın!

1.3

Yeşil pistonlu 1 ml'lik dozlama şırıngasına temiz bir şırınga ucu yerleştirin ve 1 ml "Standart" çekin.Dozlama şırıngasının mümkün olduğunca kuru olduğundan emin olun.Tüm hacmi iki küvetten birine ekleyin.

1.4

Şimdi potasyum ölçümünü 2.3 ila 2.8 noktalarında açıklandığı gibi gerçekleştirin.

1.5

Düzeltme değeri artıktablokullanılarak belirlenebilir.Bunu yapmak için, tablodaki reaktif D'nin kalıntı hacminin karşılık gelen potasyum konsantrasyonunu okuyun.Bu değeri (ölçülen potasyum konsantrasyonu) 400 mg/l standart değerinden (potasyum standardının konsantrasyonu) çıkarın.Daha sonra belirlenen ölçüm değerleri için kullanacağınız düzeltme değeri bu şekilde belirlenir.

Örnek:
Reaktifin kalan hacmi D1: 0,48 ml
Potasyum konsantrasyonu K1: 420 mg/l
Hesaplama: 400 mg/l – 420 mg/l = – 20 mg/l.
Sonuç: Gelecekteki potasyum ölçümlerinden 20 mg/l'lik bir düzeltme değeri çıkarın.Pozitif bir değer bulursanız, bunu gelecekteki potasyum ölçümlerine ekleyin.

1.6

Gerçek potasyum ölçümleri tamamlandıktan sonra kullanılmış cam küvet, şırıngalar ve şırınga uçları iyice temizlenmelidir.

2. Potasyum konsantrasyonunun belirlenmesi:

2.1

Kullanmadan önce tüm reaktif şişelerini çalkalayın!

2.2

Yeşil pistonlu 1 ml'lik dozlama şırıngasına temiz bir şırınga ucu yerleştirin, şırıngayı birkaç kez test edilen su numunesi (akvaryum suyu) ile yıkayın ve ardından bu sudan 1 ml çekin.Tüm miktarı temiz ikinci küvete boşaltın.

2.3

1 ml'lik dozlama şırıngasına kırmızı harflerle temiz bir şırınga ucu yerleştirin ve reaktif A'yı şırınga üzerindeki 20 işaretine kadar çekin (0.5 ml'ye karşılık gelir).Tüm miktarı su örneğine ekleyin.Bu adımın tam olarak tamamlanması, nihai sonucun kesinliği için çok önemlidir!

2.4

Küveti su numunesiyle yakl.10 saniyeReaktifi iyice karıştırmak için 5 dakika bekleyin.Beyaz bulutlanma oluşacaktır.

2.5

9 damla reaktif B ekleyin, 10 saniye döndürün ve küvetin 2 dakika daha beklemesine izin verin.

2.6

Ardından, damlalıklı şişeden 3 damla reaktif C ekleyin ve su numunesi sarı renge dönecektir.

2.7

Üçüncü 1 ml'lik dozlama şırıngasının üzerine siyah yazılı başka bir temiz şırınga ucu yerleştirin ve 1 ml reaktif D çekin. Her seferinde su numunesine üç damla reaktif Dekleyin (DİKKAT: Hiçbir koşulda daha büyük bir miktar eklemeyin. D reaktifini bir kerede küvetekoyun)ve reaktifi dikkatlice döndürerek iyice karıştırın.Bu önemlidir, böylece daha sonra net bir renk değiştirme noktası elde edilebilir.Sarı renk kaybolup soluk pembe bir renge dönene kadar bu işlemi tekrarlayın.

2.8

Bundan sonra, titrasyona dikkatlice devam edin.Reaktif D'nin her damlasından sonra küvet, yakl.1 – 3 damlacık.Şırıngada kalan reaktif D miktarını okuyun.

Not: Titrasyonun bitiş noktasına ulaşılıp ulaşılmadığından emin değilseniz, bir damla daha reaktif D ekleyin. Renk yoğunluğu artmaya DEVAM EDERSE, titrasyonun son noktasına zaten ulaşılmıştır.Bu durumda, kalan miktara (matematiksel olarak) son damlayı (0,01 ml) ekleyin.

Bu noktada, belirlenen düzeltme değeri ile karşılaşırsanız, 1.5 noktası ile devam edin.Su numunenizdeki gerçek potasyum seviyesini belirlemek için ölçümünüze 2.9 noktasında devam edin.

2.9

Karşılık gelen potasyum konsantrasyonuartık reaktif D'nin kalıntı hacmi kullanılaraktablodanokunabilir.Daha önce belirlenmiş olması koşuluyla, 1.5 noktasında belirlenen düzeltme değeri potasyum konsantrasyonundan çıkarılır (negatif değer) veya buna eklenir (pozitif) değer).

Örnek:
Reaktifin kalan hacmi D2: 0,40 ml
Potasyum konsantrasyonu K2: 400 mg/l
Belirlenen düzeltme değeri – 20 mg/l
Hesaplama: 400 mg/l – 20 mg/l = 380 mg/l
Sonuç: Potasyum konsantrasyonu test edilen su numunesi, düzeltme değeri dikkate alınarak 380 mg/l'dir.

2.10

Hemen ek ölçümler yapılırsa küvet(ler) ve yeşil pistonlu şırınga ters ozmoz suyu kullanılarak kısaca temizlenmelidir.Ölçüm serisi tamamlandıktan sonra, çökelmenin çok fazla yapışmaması için cam küvetler madde 3'e göre derhal iyice temizlenmelidir.

3. Cam küvetin ve şırıngaların temizlenmesi:

Bir test serisini tamamladıktan sonra kullanılmış cam küvetleri, şırıngaları ve damlalık uçlarını temizlemenizi öneririz.

– Şırıngalar ve ilgili şırınga uçları ters ozmoz suyuyla iyice yıkanmalı ve kurumaya bırakılmalıdır.
– Cam küvetleri musluk suyuyla iyice durulayın.Küvetleri mümkün olan en iyi şekilde bir parça kağıt havluyla temizleyin, ters ozmoz suyuyla iyice durulayın ve kurumaya bırakın.Hafif bir yağış kalabilir.Bunu gidermek içinTropic Marin® küvet fırçası(ayrısatılır)gibi uygun bir fırça kullanmanızıveya biraz ev sirkesi veya sirke bazlı temizleyici eklemeniziöneririz.Sirke solüsyonunu 12 - 24 saat bekletin, ardından küveti ters ozmoz suyuyla durulayın ve kurumasını bekleyin.

Olumsuz değerler nasıl düzeltilir

Çok düşük değerlerde potasyum konsantrasyonunu artırmak için, potasyumseviyesini tekrar doğal seviyeye getirmek ve çeşitli mercanların canlılığını artırmak içinTropic Marin®Potassiumkullanmanızı öneririz.Sudaki potasyum seviyesi çok yüksekse, kısmi su değişimi yapmanızı öneririz.

Raf ömrü ve depolama

Açıldıktan 6 ay sonra.serin ve karanlık bir yerde saklayın.

PDF dosyası olarak tüm kullanım kılavuzu burada bulunabilir:Potassium-Test Professional

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tropic Marin - K+ Pro Test Potassium 50Test site tanımlamaları 0619106283905
Tropic Marin - K+ Pro Test Potassium 50Test

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.